Nieuwsbrief 2017

 

 

* Opnieuw is een truck geladen door onze talrijke medewerkers, het was een Poolse trucker met Oekraïense chauffeur die naar ons hulpcentrum in Tsjervonograd vertrok op 23 november 2017, na het laden van maar liefst 16 ton goederen vanuit onze verzamelplaats in de Berkenstraat in Roeselare, proficiat aan onze sorteerders en onze laders.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


*Op donderdag 1 juni en vrijdag 2 juni werd een truck geladen in Gits en Roeselare met bestemming Chervonograd.


* ROMMELBEURS OP 8 & 9 APRIL
Deze beurs gaat door in het BOUDEWIJN SEA PARK, Alfons de baeckestraat 12, 8200 Sint-Michiels-Brugge. 2400 m² antiek, curiosa, verzamelingen, opruim particulieren en een ruim aanbod 2e handboeken worden er aangeboden. Open voor het publiek van 10 tot 18 uur.
Inbreng voor de standhouders op vrijdag van 14 tot 19 uur en op zaterdag van 8 tot 10 uur.
Wenst u het park zelf te bezoeken aan 17€ in plaats van 26€ dan kan dit naar aanleiding van deze beurs.
Ga naar https://www.boudewijnseapark.be en klik bovenaan op KOOP HIER MET KORTING, daarna klikken op HEB JE EEN PROMOCODE ? KLIK DAN HIER en vervolgens onze promocode intikken: BSP-beurs
Deze beurs is gemakkelijk te bereiken met de bussen 7 of 17.
Ook voor een nachtje Brugge hebben wij volgende PROMO in HOTEL LEONARDO met 20% KORTING: https://www.leonardo-hotels.nl/leonardo-hotel-brugge
Leonardo Brugge is een ideaal 3-sterren hotel met 101 kamers op de perfecte locatie recht tussen de E403 en E40. De gasten kunnen er gratis parkeren op onze privéparking.
Onze ruime comfort kamers bieden al het nodige aan zoals 2-persoonsbed, apart toilet, badkamer met bad en douche, tv, …
Na een drukke dag kan je bij ons de dag afsluiten met een heerlijk diner in het restaurant en ontspannen in de bar.
hoteloverzicht: http://brochure.leonardo-hotels.com/books/tmvp/#p=1
Speciaal voor deze beurs wordt een korting van 20% aangeboden op de dagprijs.
Op huidig moment kan je een 2 persoonskamer ontbijt inclusief op zaterdag 8/4 aan 109€ boeken. Jullie voordeeltarief is 87,2€ met dus 20% korting. Dit voordeeltarief kan bekomen worden door direct te reserveren via mail: reservation.brugge@leonardo-hotels.com met de code RMLBO17.


* Naar aanleiding van ons concert op 26 februari werd deze met alle middelen gepromoot o.a. ook op de Facebookpagina van Brise l’Ame. Vind ik mooi gedaan en laten wij hopen dat dit concert nog een extra financieel staartje krijgt ??? OTTA vzw – Brise l’Ame                       • 23 februari om 2:19 •
De Warmste Week ligt al eventjes achter ons en krijgt dit jaar hopelijk een vervolg.
Wat als we van zondag 26 februari alvast de Warmste Dag maken? Kom naar het Warmste Matinee concert ‘Brise l’Ame SoLaere’! De opbrengst gaat integraal naar diverse projecten die hulporganisatie Oekraïne Werkgroep VZW behartigt: https://oekrainewerkgroepvzw.com
Kan je er niet bij zijn en heb je een hart voor de allerarmsten in Oekraïne, dan kan je een steunticket kopen of een vrije bijdrage storten op rekening Oekraïne Werkgroep VZW BE65 4700 5132 9996 met vermelding WARMSTE CONCERT OTTA vzw | Brise l’Ame zet hier graag haar schouders onder. Jij ook?
http://www.briselame.be Dankjewel om deel te nemen en mee te delen !


* Onze beurs in Bredene was niet echt een schot in de roos.
Gelukkig hadden we er een aantal goede contacten en beloften i.v.m. het bezorgen van materiaal voor Oekraïne o.a. een aantal paletten met onderhoudsproducten, dit werd reeds door de betrokken firma bevestigd en alles wordt reeds opgehaald in de eerste week van maart. Verder werden 42 matrassen beloofd voor een bejaardentehuis in Chervonohrad, ook ontsmettingsproducten, verbanden, stoma’s en ander medisch materiaal.


Dag iedereen,

* graag wil ik iedereen bedanken die de moeite nam om zijn stem uit te brengen op CHRISTOF.
Met 51% van de stemmen werd hij verkozen tot KRAK van de gemeente Staden.
* Dit is om u en uw Oekrainewerkgroep vrienden Luc te danken voor de gedane moeite Stoffel is KRAK VAN Staden gestemd wat zal hij fier zijn als hij naast zijn burgemeester op het podium mag staan, wil je iedereen bedanken in ons naam en een knuffel van stoffel heb je te goed he…. (Christien)

christof


*  Ons eerste rommelmarktje van 2017 zit er op, we hadden een goede opkomst van bezoekers de verkoop was goed voor de eerste keer in Hertsberge in het cultureel parochiezaaltje aan de kerk, ook vele gekende gezichten van onze andere beurzen wisten ons te vinden waarvoor onze dank aan iedereen die er bij was op zaterdag of zondag, en nu tot onze volgende beurs in Bredene op 4 en 5 februari 2017.hertsberge-1   hertsberge-2


* Goed nieuws van Jarina uit Oekraïne !!!!

Wie is Jarina ??
Jarina is de moeder die zwanger was met grote medische problemen omdat zij maar 1 nier heeft. Na lange zoektocht in Polen en Oekraïne om een ziekenhuis te vinden met gynaecoloog die haar wilde begeleiden en haar bijstaan bij de bevalling. Uiteindelijk is ze op vrijdag 13 januari bevallen in Kiev van een flinke gezonde zoon (3 kg) Olaksandr. Moeder en kind stellen het goed ! Dankzij onze trouwe weldoeners hebben wij Jarina financieel kunnen steunen, want het kost een hoop geld als je in Oekraïne een ziekenhuis binnenstapt. De raming van 5.000 € werd sterk overschreden. Dus werken we nu verder om nog financieel bij te passen voor dit medisch project. Alle steun is nog steeds welkom voor dit project. We kregen de officiële geboorteakte toegestuurd samen met 2 foto’s (prachtig toch : moeder en kind! – En dat wij hun leven konden redden !)

jarina-en-kind        geboorteakte       olaksandr


* een nieuw jaar heeft zich aangemeld 2017 als we daarbij weten dat we gestart zijn in 1992 betekend dat we reeds 25 jaar bezig zijn maar zeker nog niet aan stoppen denken, daarom met volle moed het kwarteeuw jaar tegemoet, met alle medewerkers met dank aan die er reeds  vanaf het begin bij waren of iets later bijgekomen zijn.