Project Brody

Brody (Oekraïens: Броди; Russisch: Броды; Jiddisch: בראָד, Brod) is een stad in het oblast Lviv in het westen van Oekraïne. Het is de hoofdstad van de Brodivsky Raion en is gelegen in de vallei van de Styr, ongeveer 90 kilometer ten noordoosten van Lviv. Een stad met +/- 25.000 inwoners.

Project in Brody

Dit liefdadigheidsproject werd opgericht onder de naam HET FONDS VAN ST. TADEY IN BRODY. 2 X per jaar ontvangt dit project een 20-tonner met humanitaire hulp.
Het project voorziet in de noden van arme families, het lokale ziekenhuis in Brody, een opvanghuis voor kinderen in de stad Lopatyn, school #4 in Brody, klooster in Pidhirtsy en andere noden die er zich stellen … Landbouwproducten zoals aardappelen, kool enz… worden er ook ter beschikking gesteld door het landbouwproject van Andrei, de echtgenoot van Luba.

Dit project wordt geleid door Luba Fedorovitsh.

Luba is bezig met het sorteren van de goederen. Vanuit Brody worden ook de projecten in Strilky en Lviv bevoorraad.luba1

 

 

Nieuw is dat de eerstvolgende truck opgeslagen wordt in dit magazijn zonder huur te moeten betalen, behorend tot het opvanghuis van Lopatyn.

ulianalubairena3

luc2

 

 

 

 

 

 

Dit opvanghuis wordt geleid door Uliana Zhupnyk 1e van links, een zeer dynamische vrouw.

Een lerares brengt elke middag kinderen uit kansarme gezinnen die er een warme maaltijd krijgen. Na school is er ook opvang voorzien tot 18 uur.

lerares4Ook tijdens de vakanties is opvang voorzien, tijdens de grote vakantie worden zomerkampen ingericht op korte afstand in een huis gelegen in een bosrijke omgeving.

 

Een mooi project die heel wat kinderen kansen geeft en hen vooral bescherming biedt.brodyfoto5